PRESENTACIÓ

El Centre d’Alta Tecnificació d’Handbol Femení (CATH) és un programa de Tecnificació Esportiva subvencionat pel Consell Català de l’Esport i gestionat directament per la Federació Catalana d’Handbol. La seva finalitat principal és la de formar de manera continuada i globalment les esportistes seleccionades per a què augmentin, en línies generals, el nivell de l’Handbol Femení Català, buscant un rendiment individual i col·lectiu, a mig termini, on els principals beneficiats siguin els clubs catalans.

Fa més de vint anys que aquests centres de formació continuada de la FCH estan en funcionament i, en ells, s’han forjat diferents jugadores que han anat nodrint les Seleccions Catalanes i Espanyoles arribant, algunes d’elles, a l’elit de l’Handbol Femení Català i Espanyol. Actualment, disposem d’un únic centre d’alta tecnificació, el CATH d’Esplugues de Llobregat, destinat a jugadores cadets i juvenils.

El funcionament d’aquest programa implica un canvi molt gran per les noies seleccionades. Ja que conviuran de dilluns a divendres al centre (règim intern o mixt), entrenaran unes 8-9 sessions setmanals (doble sessió diària) i estudiaran a l’institut del propi centre (matins).